Alapítvány (2018-2022)

alapito_okirat

1143 Budapest, Stefánia út 15. I. emelet 4.

Adószám: 18989690-1-42

Jelentkezési/Pályázati felhívás

a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végző szobrászhallgató támogatására


Pályázati adatlap letöltése

A „Török Richárd Szobrászművész Emlékére Alapítvány”-t a 2017. november 30-án kelt alapító okirat aláírásával Török Bódog Tiborné, a fiatalon elhunyt Török Richárd szobrászművész édesanyja alapította. Az alapítványt a 2018. január 30-án kelt 7.Pk.60.755/2017/4. számú végzésével a Fővárosi Törvényszék nyilvántartásba vette. Az alapító okirat 6. pontja szerint az alapítvány célja: a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végző szobrászhallgatók támogatása. A vizsgamunkák alapján a kuratórium kiválaszt egy főt, aki 1.000.000 (egymillió) forint díjat kap.

A „Török Richárd Szobrászművész Emlékére Alapítvány” felhívja a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végző szobrászhallgatókat az alapítvány pályázatán való részvételre. Jelentkezni a szobrász diplomavédésen bemutatandó művel lehet.

Jelentkezési előírások:

  1. pályázati adatlap kitöltése, határidőre (2018. május 22-ig) történő benyújtása;
  2. diplomamunka leírása;
  3. munkaterv, melyből kiderül a kuratórium számára, hogy milyen tervei vannak a diplomázónak az egyetem után, mire fordítaná az elnyert összeget;
  4. szakmai portfolió (PDF formátum, maximum 10 MB terjedelem);
  5. diploma-dolgozat (PDF formátum, 10 MB terjedelem).

Az elektronikus formátumban kért dokumentumokat az info[kukac]torokrichard.hu címre kell küldeni.

A pályamunkákat az alapítvány kuratóriuma bírálja el. A bírálati szempontok között szociális megfontolások nem szerepelhetnek.

A pályamunkák elbírálásának alapja az Epreskert (1062 Budapest, Bajza u. 41.) szabad terében, vagy az MKE epreskerti szobrászműtermeiben, vagy a Parthenon-fríz teremben (1063 Budapest, Kmety György u. 26-28.) megtartandó nyilvános diplomavédés. Indokolt esetben, a Diploma Bizottság engedélyéhez kötve a diplomamunka bemutatható külső helyszínen is. Ezen kivételes esetben a Diploma Bizottság vezetője előzetesen értesíti a Török Richárd emlékalapítvány vezetőségét. A diplomavédések minden év júniusában történnek és a diplomázók számától függően 2 vagy 3 napot vesznek igénybe.

A díjat Török Bódog Tiborné, az alapítvány alapítója és a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora az egyetemi tanévzárón adja át, ünnepélyes keretek között.

A nyertes műalkotás a készítő hallgató tulajdonában marad, azonban a hallgató korlátlan jogot engedményez az alapítványnak a szobor bemutatására, az alapítványi tevékenység propagálása érdekében. A nyertes hallgató a díj átvételétől számított egy évvel köteles írásban beszámolni a díj cél szerinti felhasználásáról az alapítványnak.

Budapest, 2018. április 28.

Török Richárd Szobrászművész Emlékére Alapítvány
kuratóriuma